Vi värdesätter jämställdhet

Table of Contents

Vi närmar oss den internationella kvinnodagen, därför tycker vi på Omnitas att det är på sin plats att skriva lite om Jämställdhet.

Internationella kvinnodagen infaller den 8 mars och har sitt ursprung i den tidiga arbetarrörelsen i Europa vid tiden före första världskriget. Med syfte att lyfta frågor om ojämställdhet och kvinnors livsvillkor i jämförelse med mäns världen över.

Share This Post

Table of Contents

Varför arbetar vi för att skapa en jämställdhet arbetsplats?

För att vi tror att det leder till en mer öppen och balanserad arbetsplats, att vi får ett bredare spektrum av idéer etc. Vi tror på att jämställda arbetsplatser är mer kreativa, personalen mår bättre och kan vara produktiva.
Ett jämställt arbetsliv innebär att alla oavsett kön har lika möjligheter och rättigheter att förena karriär, familj och fritid.
Vi tycker att jämställdhet är mer än en rättvisefråga, det handlar om att ta vara på alla talanger för att göra oss som bolag konkurrenskraftiga.

Förmåner för anställda

Omnitas Consulting är ett litet bolag men vi växer snabbt, därför finns det goda möjligheter för rätt person att få nya ansvarsområden längre fram. Hos oss kommer du att möta många kunniga kollegor som gärna delar med sig av sin kunskap. Som anställd hos Omnitas får du ta en del av en rad förmåner:

Utveckling

Vi jobbar med både stora och små bolag i alla typer av branscher. Hos oss får du chansen att utöka dina kunskaper inom flera olika områden samt egen specialkompetens.

Flexibel

På Omnitas har vi stort fokus på balans mellan arbetsliv och privatliv. Vi erbjuder därför flexibla lösningar gällande arbetsplats och arbetstider utifrån individuella behov.

Friskvård

Friskvård i form av möjlighet till fysisk aktivitet på arbetstid. Vi vill bidra till en god hälsa och en sund livsstil hos våra medarbetare. Vi tror ett gott välmående är en grund för nå sin fulla potential både på och utanför arbetet. Du som anställd hos oss får därför rätt till 1 timmes träning per dag under arbetstid.

Tjänstepension

Efter godkänd provanställning ingår även tjänstepension.

Utökad möjlighet till föräldraledighet

Vi har underlättat för våra medarbetare att förena arbete med föräldraskap genom t.ex. förmåner, flexibla arbetstider, möjlighet till distansarbete samt med en öppen inställning och förståelse för barns närvaro och behov då även våra delägare har små barn.

Vi strävar efter att alla medarbetare ska ha balans mellan jobb och tid med familjen. Därför vill vi inte att våra anställda ska vara oroliga eller bli hindrade av att vara hemma med sina barn. Vi vill och förväntar oss att även våra manliga medarbetare ska vara hemma och ta ansvar för sina barn för att främja en jämn fördelning av ansvar även i hemmet.

pappa med sina barn

Exakt samma lön när du är föräldraledig

Du har rätt till hel föräldraledighet plus föräldrapenningtillägg och vi fyller upp den lön du tappar så att du får ut 100% av din vanliga lön.

Hos oss har du möjlighet att ha ditt barn som en del av ditt liv även om det handlar att sitta med på ett möte i ditt knä. Vi vill att du ska kunna vara förälder och jobba hos oss. Vi har full förståelse om du behöver ha barn med dig på kontoret. Vi löser jobbet runt familjen!

Vad är jämställdhet för oss

För oss är jämställdhet ett tecken på en hälsosam organisation. Det finns också flera studier som stödjer detta och visar på sambandet mellan jämställdhet, lönsamhet och allmänt välmående.

Det är därför viktigt för oss som ett konsultbolag i en tämligen mansdominerad bransch att ständigt arbeta för att vår arbetsplats skall vara så jämställd det går.

Det är också jämställdheten, inte bara mellan könen, som gör att vi växer. Vi har sett att jämställdhet leder till bättre samarbete och ökad produktivitet på vår arbetsplats. Med olika bakgrund och förutsättningar får vi flera olika synsätt och vinklar på idéer och upplägg för våra kunder.  Det gör att våra leveranser kan vara både snabbare och framförallt bättre.

jobba flexibel

Vi söker nya medarbetare !!!

Omnitas Consulting är ett modernt snabbt växande digital managementkonsultbyrå. Vi är en av världens vassaste byråer för optimering och digitalisering av arbetsprocesser och söker nya medarbetare som vill växa och utvecklas med oss. Eftersom vi jobbar mot en internationell marknad och med alla typer av företag är vi i stort behov av personer med olika typer av erfarenheter, utbildningar, språk och bakgrunder.

Är du nyfiken, initiativrik, analytisk och har en god samarbetsförmåga?

Vill du bli en del av vårt team? 

Vi söker: Junior Konsulter/Customer Success Manager

Så här jobbar vi på Omnitas:

More To Explore

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut en samling av våra artiklar en gång i månaden.