Veckans bästa dag på svenska i monday.com

Table of Contents

I förra veckan lanserade monday.com det elfte språkpaketet i platformen. Denna gången kom turen till Sverige. Läs vidare så kommer vi att gå igenom vad detta betyder för monday.com, hur du ändrar till svenska samt att vi kommer att ge dig en snabb ordlista.
Share This Post

Table of Contents

Veckans bästa dag finns nu på svenska

monday.com - nu på svenska

I förra veckan lanserade monday.com det elfte språkpaketet i platformen.  Denna gången kom turen till Sverige. Läs vidare så kommer vi att gå igenom vad detta betyder för monday.com, hur du ändrar till svenska samt att vi kommer att ge dig en snabb ordlista.

Att svenska kom som ett så pass tidigt språk, trotts att det i världen endast finns ca 15 miljoner människor som talar språket, beror på att att Omnitas tilldelats en stor offentlig upphandling med monday.com som den centrala plattformen. Denna dedikation vittnar om monday’s inställning till den svenska marknaden. I Sverige har vi sedan länge en tradition av så kallad early adoption, vilket även gäller våra arbetssystem. Detta har visat sig även för monday.com där nu flera av de största bolagen och även statliga bolag har börjat använda monday.com på bred front.

Som partner till monday.com med huvuddelen av våra kunder i Skandinavien och Sverige är vi givetvis mycket glada över detta efterlängtade tillägg till en annars väldigt komplett plattform. Adressen kommer dock fortfarande att vara monday.com.

Hur installerar jag svenska i monday.com

Språkpaket är inget som behöver installeras utan finns redan i monday.com och är ett enkelt val att göra från dina profilinställningar. Detta betyder att språk fortsatt inte är ett globalt val i monday utan kan väljas individuellt av varje användare. 

I det moderna näringslivet är detta ett alldeles utmärkt val av monday.com. Många bolag är idag stationerade i både olika länder och på olika kontinenter och allt fler använder sig av extern arbetskraft eller konsulter spridda över jordklotet. Att dessa då inte skall vara låsta till ett språk är ett högst rimligt val.

Byt språk

Det första du gör är att klicka på ditt porträtt längst ned till vänster och väljer “My profile” i menyn som kommer upp. Du tas då till din profilsida. Om du tittar högst upp till höger på denna sida har du en rullmeny med språk, antagligen visar denna “English” idag. I denna lista kan du nu välja svenska.
I och med att du gör ditt val kommer systemet att laddas om och nu visa upp alla menyer på svenska istället.

Allt innehåll förblir självklart på det språk som det skapades på. Detta innebär att Språkinställningarna appliceras på menyer och mondays funktionalitet (dock inte automations i nuläget), innehåll som skapats av användare förblir oförändrat.

I och med att du nu bytt språk så finns det vissa saker som givetvis har bytt namn. Här kommer en kort ordlista om de svenska benämningarna och vad de motsvaras av i den engelska språkversionen.

  • Automations – Automatiseringar
  • Dashboards – Instrumentpaneler
  • Board – Tavla
  • Integrations – Integreringar
  • Item (pulse) – Objekt
  • Template – Mall
  • Timeline (GANTT) – Tidslinje
  • Workload – Arbetsbelastning
  • Workspaces – Arbetsplatser

 

Detta är de största förändringarna. De flesta andra översättningarna är ganska givna och du kommer väldigt snart att komma under full med dem.

Vill du testa bättre mallar?

Våra mallar

Är du också lite trött på generiska mallar gjorda för massorna på ett sådant sätt att de tillslut inte passar för någon, som dessutom är på engelska?

Våra mallar är testade i verkliga förhållanden i Sverige och är resultatet av en kollaboration av alla oss på kontoret med tidigare erfarenheter som VD, HR-chef, Operativ chef, försäljningschef och mycket mycket mer inom en bredd av olika branscher.

Du är alltid varmt välkommen att höra av dig till oss så kan vi ”pusha” våra mallar till ditt konto mot en mindre kostnad.

Det kan vara ett snabbt alternativ till specialtillverkade boards och till en lägre kostnad. Det kan också vara ett bra startskott för dig att börja din egen utveckling ifrån.

Fyll i vårt formulär här så återkopplar vi till dig så snart vi bara kan. Eller boka ett möte direkt på knappen här under.

Författad av:

More To Explore

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skickar ut en samling av våra artiklar en gång i månaden.